Preskočiť na hlavný obsah

Rýchlovka - Bolesti hrdla a hlasiviek

Bolesti hrdla nás niekedy prekvapia doslova z minúty na minútu a dokážu pekne otráviť nejeden deň... keď s k tomu pridá strata hlasu, už je na mieste zamyslieť sa nad nevypovedanými trápeniami... 

Prvá pomoc v podobe esenciálnych olejov je Lavender a Melaleuca EO. Jedna kvapka do hrdla a dve na hrdlo, šatka na krk a nechať hlasivky aj hrdlo odpočívať od slov, jedla aj nápojov. 
Ak je bolesť krátkodobá, môžeme si touto kombináciou EO pomôcť opakovaním cca každé 4 hodiny. Ak však pretrváva, je vhodné pridať minimálne 2x denne OnGuard 1 kvapka do hrdla a jedna na hrdlo, prípadne Peppermint a OnGuard guličky - každé 2 - 4 hodiny podľa príznakov.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Horúce esenciálne oleje

Horúce EO alebo silice majú dôležité pravidlá použitia. Oregano Tymián Cinnamon - Škorica Clove - Klinček Cassia Ginger - Zázvor Peppermint - Mäta - u detí

Tehotenstvo a esenciálne oleje III

Tretí trimester tehotenstva je pre mňa asi najpríjemnejším obdobím. Milujem svoje guľaté telo aj napriek tomu, že váha podo mnou praská, pretože som najšťastnejší človek pod slnkom. Bábätko kope veľkú časť dňa a mne sa konečne ustálili ťažkosti, začínam pomaly s cvičením a naberám späť stratenú kondičku. Oleje mi voňajú a snažím sa ich naplno využívať. 

Balance a OnGuard - vlastná skúsenosť

Včera som absolvovala už spomínaný kurz AromaTouch techniky , a tak som  sa dostala k EO Balance a OnGuard (oba v mojej "olejničke" ešte chýbali a mala som na ne dlhšie zálusk).  Balance je zmes olejov smrek, ružové drevo, kadidlo, modrý harmanček. Táto drevitá zmes nás dokáže "zakoreniť", stabilizovať, akoby nám narástli korene. Dodá nám istotu a sebadôveru, stabilitu duševnú ale aj fyzickú. Odporúčané použitie - vmasírovať do chodidiel každé ráno pár kvapiek EO zmiešaných napr. s kokosovým olejom, pre pocit istoty. Vhodný aj na inhalovanie a to z rúk alebo difúzerom.

Jarné upratovanie s esenciálnymi olejmi

doTERRA esenciálne oleje majú všestranné použitie. Už som sa o tom presvedčila mnohokrát. Môžeme ich používať na podporu zdravia a imunity, pomáhajú nám prekonať ťažké obdobia, či už je to chrípková epidémia, stres v práci, alebo náročné rozhodovanie, príprava na skúšky, alebo nás bolí hlava, pomáhajú nám relaxovať aj dobiť energiou. A to nie je všetko. Esenciálne oleje môžeme využiť v kuchyni na dochucovanie jedál, sladkých dezertov či pečeného mäsa, osviežia nápoje a sú vhodnou voľbou BIO upratovania. Kúpeľňa a plesne.  Asi to poznáme skoro všetci, plesne milujú teplo a vlhko a pokiaľ nie ste šťastlivci s oknom v kúpeľni, už ste sa istotne s plesňami stretli. U nás najviac trpí sprchovací kút a tak našim denným spoločníkom je Savo, v pondelok popoludní mi prišla februárová zásielka od doTERRA a v nej mimo iné Lemon - esenciálny olej citrón. Nemohla som sa ho už dočkať a vyskúšať ho na plesne - odporúčaný postup je - do sklenenej fľaše naliať vodu a pridať niekoľko kvapiek

Tehotenstvo a esenciálne oleje IV

Dostávame sa pomaly do finále, pripravujeme sa na pôrod, balíme tašky do pôrodnice, chystáme výbavu, postieľka už je poskladaná, izbička opeknieva a skrine sa plnia voňavým miminkovským oblečením. Bruško kysne každým dňom, noci začínajú byť náročnejšie, moje pohyby  sa spomaľujú a Miškove zintenzívňujú... Niektoré ťažkosti sa s tretím trimestrom zmierňujú iné sú intenzívnejšie, alebo celkom nové... Stále je to však čarovné obdobie, ktoré si užívame a milujeme.  V mojej taške do pôrodnice nebudú chýbať esenciálne oleje. Priblížim vám ich použitie, pre viac podrobných informácií odporúčam knihu Esenciální oleje v období těhotenství, pro snazší porod a pro miminka od Stephanie Fritz . 

Ako prekonať črevnú virózu (nie len) v tehotenstve

V tehotenstve (obzvlášť ak je prvé), žena zažíva nové nepoznané pocity a strachy. Rieši stravu, vhodnú polohu v spánku, čo do seba a na seba dať a čo nie, čo v prípade choroby, bolesti, nepohody, kedy volať lekárovi a kedy nerobiť paniku... Nie je toho málo... A nie je neobvyklé, že sa "niečo" pritrafí. Strach o miminko je nová skúsenosť a každá z nás s ňou pracuje inak. Stres, panika, modrý koník, iné fóra, telefonát mame, telefonát lekárovi, nádych výdych... Ruku na srdce, hoci sme inteligentné bytosti, keď máme strach, dokážeme stratiť rozum raz dva :).  Moja čerstvá skúsenosť je o črevnej chrípke a jej relatívne ľahkom priebehu aj vďaka doTERRE.